image
Sursa foto: privesc.eu

Năstase: Pe Dodon trebuie să-l preocupe eliberarea oamenilor din stânga Nistrului din captivitatea oligarhului Victor Gușan

Andrei Năstase critică dur discursul președintelui țării, Igor Dodon, la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, unde acesta a vorbit despre neutralitatea țării și a solicitat recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a Republicii Moldova. Năstase spune neutralitatea clamată de Igor Dodon este o chestiune lipsită de conținut atâta vreme cât trupele rusești sunt încă pe teritoriul Republicii Moldova.

„S-a dovedit prin acest discurs că agenda președintelui Dodon este una personală, dictată de interese străine și nu are legătură cu interesele oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Atâta vreme cât Transnistria nu va fi democratizată, demilitarizată, deoligarhizată și decriminalizată, nu putem discuta despre bunăstarea oamenilor din stânga Nistrului. Oamenii din Transnistria de pâine și libertate au nevoie, nu de neutralitatea lui Dodon. Pe Igor Dodon ar trebuie să-l intereseze cu adevărat eliberarea oamenilor din stânga Nistrului din captivitatea oligarhului Victor Gușan, bunul prieten și partener de afaceri al banditului Plahotniuc. Îl interesează sau nu acest lucru pe Igor Dodon? Se pare ca nu”, a declarat Andrei Năstase pentru Unimedia.

Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite că orice tentativă de a pune la îndoială acest statut este un act neprietenos la adresa poporului Republicii Moldova, or, asemenea abordări aprofundează și mai dramatic disensiunile interne din țară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: