Petru Lucinschi despre dosarul fraudei bancare în care figurează: Resping orice acuzație, nici măcar nu am pășit vreodată pragul Unibank

Fostul președinte al țării Petru Lucinschi neagă orice acuzație adusă la adresa sa în dosarul fraudei bancare. Acesta a calificat atribuirea calității de bănuit persoanei sale drept atacuri orchestrate împotriva familiei sale și încercări de a-i denigra și compromite imaginea, dar a dat asigurări că va colabora cu ancheta și va prezenta probele nevinovăției sale.

Foto: UNIMEDIA

„Consider că învinuirea este ilegală, lipsită de orice suport juridic, de aceea am și respins-o cu vehemență. Judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore” – expresia domnului Slusari”, a declarat Petru Lucinschi.

„Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date. Voi colabora cu ancheta și urmează în zilele apropiate să prezint informațiile care confirmă nevinovăția mea”, a punctat fostul președinte al țării.

„Acțiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu Sergiu în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și a compromite imaginea. Însă sunt convins că, adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, a concluzionat Petru Lucinschi.

Reamintim că ieri, 27 septembrie, Petru Lucinschi a fost audiat la Procuratura Anticorupției, iar procurorii au anunțat că acesta are statut de bănuit în dosarul fraudei bancare și urmează să fie efectuate percheziții la domiciliul lui.


Pub