/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Alexandru Tănase: „Nu există nici o diferență între cele două clanuri rivale din interiorul sistemului judecătoresc”

missing
28 septembrie 2019, ora 13:04

Fostul președinte al Curții Constituționale și fost ministru al justiției Alexandru Tănase spune că în interiorul sistemului justiției există două clanuri rivale și că între acestea nu există nicio diferență. Potrivit lui, ambele sunt în egală măsură de toxice pentru justiție și urmăresc doar propriile interese.

„Faptul că unul din clanuri a trecut de partea puterii nu-l face nici mai moral și nu-i schimbă esența. Cei care au trecut de partea puterii, urmăresc un singur scop: să-și mai „prelungească contractul” încă pentru un ciclu electoral. În calitate de avocat pot să-ți spun: Justițiabilii nu au nimic de câștigat pe seama schimbării grupării lui Ion Druță cu gruparea lui Dorel Mustață”, spune Alexandru Tănase.

În opinia lui, chiar dacă trebuie dat acceptul pentru urmărirea penală a unor judecători aceasta trebuie să o facă un CSM independent, care nu este venerabil în fața puterii și care poate spune NU atunci când este cazul.

„În situația când această componență a CSM se face vinovată de „ținerea in captivitate a statului” (cel puțin așa rezultă din declarația parlamentului din iunie a.c.), ei nu au cum să ia decizii independente și vor valida toate abuzurile, altfel mâine procurorul va veni și după ei, la fel cum a venit după Ion Druță”, a continuat Tănase.

Potrivit lui, această componență a CSM nu mai are nici un drept moral să administreze carierele judecătorilor.

Amintim că ieri cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, au fost demiși din funcții. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a Judecătorilor la care s-au înregistrat 202 magistrați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram