/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Nicolae Eșanu spune care ar fi consecințele dacă la demiterea CSM s-a făcut referite la hotărârea privind statul capturat

missing
28 septembrie 2019, ora 14:03

Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a comentat Adunarea Generală a Judecătorilor, care a avut loc ieri și s-a soldat cu demiterea a șase judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit lui, dacă l-a demiterea demiterea membrilor CSM s-a invocat hotărârea privind statul capturat, atunci ar putea fi propusă demiterea tuturor judecătorilor.

„Am auzit că niște genii au motivat demiterea membrilor CSM facând trimitere la hotarârea privind statul capturat. Dacă este așa, atunci să nu se mire că vor apărea idei privind demiterea tuturor judecătorilor cu referință la faptul că fără complicitatea judecătorilor statul nu putea fi capturat”, a comentat Nicolae Eșanu pe o rețea de socializare.

Amintim că ieri cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, au fost demiși din funcții. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a Judecătorilor la care s-au înregistrat 202 magistrați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram