/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ O activistă a comunității OccupyGuguță spune că este hărțuită fizic, psihic și emoțional de mai bine de un an

missing
28 septembrie 2019, ora 17:40

Constanța Dohotaru, activistă a comunității OccupyGuguță, spune că timp de un an este hărțuită și abuzată fizic, psihic și emoțional. Femeia susține că a fost hărțuită de fostul partener și s-a trezit cu un dosar penal în care agresorul a devenit victimă, iar acum ar fi „hărțuită” de organele de drept. Activista a publicat mai multe informații în care mărturisește că s-a adresat Poliției, însă lucrurile doar s-au agravat.

Constanța Dohotaru spune că pe numele ei a fost intentat un dosar penal în luna mai anul curent. „Noi am prezentat probele, inclusiv hotărâri de judecată de Ordonanță de Protecție, că am fost hărțuită și abuzată fizic, emoțional și psihic timp de un an de pretinsa victimă, dar ele nu au fost administrate deloc de organul de urmărire penală timp de 4 luni”, spune activista. Ulterior, în luna septembrie, a fost anunțată în căutare.

„Pe data de 09.09.2019 am solicitat să ne dea la cunoștință materialele cauzei pentru că a expirat termenul și sunt obligați să claseze cauza penală. Doar după plângerea depusă la Procuratura Generală am primit Ordonanța. Și am aflat că există o Ordonanță ilegală fictivă de căutare. Nimeni nu m-a „căutat” până pe data de 25 septembrie 2019, și nici citație nu au trimis. Avocatul, Filipp Druţa, a contestat la Procuratura Generală Ordonanțele Procurorului, și a solicitat excluderea probelor obținute ilegal din dosar”, susține Constanța Dohotaru.

Ulterior, activista spune că persoane necunoscute, îmbrăcate în civil, au fost la ea acasă și au bătut violent în ușă. Acasă era numai mama femeii, care s-a speriat. În opinia activistei, acele persoane mimau căutarea ei.

În plus, Constanța spune că nu i s-a prezentat citația în cauză de procurori și nu este informată în scris despre acțiunile procesuale care au loc în cauza penală.

„Eu nu mă eschivez de la urmărirea penală și nu mă ascund de Organul de urmărire penală, dar din contra particip activ la descoperirea adevărului obiectiv, solicitând de la începutul anchetei ofițerului de urmărire penală, Ludmila Platon, să fie administrate probele apărării, documentele care demonstrează că sunt hărțuită de pretinsa victimă, și alte documente, precum și s-a solicitat audierea a cinci martori ai apărării. Tot atunci am solicitat verbal să fim citați legal pentru a fi informați despre dispunerea expertizei judiciare medico-legale în temeiul art. 145 al. (1) CPP când ofițerul de urmărire penală va emite Ordonanța privind dispunerea expertizei”, a declarat femeia.

Mai jos vedeți declarațiile Constanței Dohotaru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram