image
Sursa foto: mediafax.ro

Bateristul trupei Cream, Ginger Baker, internat în stare critică la spital; Anunţul familiei

Bateristul truperi Cream, Ginger Baker, se află în stare critică la spital, familia artistului făcând anunţul pe reţeaua de micro-blogging Twitter şi îndemnându-i pe fani să se roage pentru artist.

„Familia Baker vă anunţă cu tristeţe că Ginger este spitalizat în stare critică. Să vă rugaţi pentru el", au scris membrii familiei într-un mesaj pe platforma de micro-blogging Twitter.

Starea de sănătate a lui Ginger Baker s-a deteriorat în ultimii ani. În anul 2013, acesta a declarat pentru Rolling Stone că suferea de dureri puternice cauzate de osteoartrită, afirmând că are şi probleme pulmonare. În anul 2016 a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis.

În vârstă de 80 de ani, Ginger Baker este unul dintre fondatorii trupei Cream. În 1969, după un an de la destrămarea formaţiei Cream, Baker a format împreună cu muzicianii Eric Clapton, Steve Winwood şi Ric Grech trupa Blind Faith. Ulterior, Baker s-a mutat în Lagos şi a colaborat cu multi-instrumentalistul nigerian Fela Anikulapo Kuti, scrie mediafax.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: