(live) CSP a decis stoparea concursului de selectare a procurorului general și a respins dosarele candidaților

(update 12:25) Consiliul Superior al Procurorilor a stopat concursul de selectare a procurorului general, respingând totodată dosarele celor șapte candidați.

(update 12:25) Consiliul Superior al Procurorilor a stopat concursul de selectare a procurorului general, respingând totodată dosarele celor șapte candidați. Decizia a fost luată după ce Parlamentul a modificat recent Legea cu privire la Procuratură, iar procedura de alegere a noului procuror general a fost schimbată.

(update 11:05) A fost aprobat bugetul Consiliului Superior al Procuraturii pentru anul 2020.

(update 10:05) S-a discutat despre activitatea didactică a procurorilor și planul de studii, în cadrul proiectului „Planul de formare iniţială a candidaţilor la funcţiile de procuror şi judecător în perioada 15 octombrie 2019 – 15 aprilie 2021”. Unul din membrii Consiliului Superior al Procurorilor solicită introducerea obligatorie în planul de instruire a viitorilor specialiști a tacticii investigării încălcărilor și crimelor ecologice, în contextul în care infracțiunile de acest gen s-au întețit în ultimul timp.

(10:02) În aceste clipe are loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Pe ordinea de zi sunt 10 subiecte, printre care aprobarea bugetului Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2020 și anunțarea concursurilor pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror.

Aici puteți vedea toate cele 10 subiecte de pe ordinea de zi.

Menționăm că CSP este în proces de desfășurare a concursului de selectare a procurorului general. Șapte candidați s-au încris în concurs.

La data de 16 septembrie deputații au aprobat în prima lectură, proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub