Suferi de tulburări de micţiune?

Prostata este singura glandă în formă de gogoasă de marimea unei mingi de golf. Este situată inferior de vezica urinară și înconjoară uretra prostatică. Hiperplazia benignă a prostatei (HBP) reprezintă o extindere benignă a prostatei la bărbați îmbătrâniți si această conditie este extrem de raspândită la vârstă adultă și senescență a sexului masculin.

Foto: Prostamol® Uno

Datele publicate recent sugerează că hiperplazia benignă a prostatei (HBP) clinic este marcată de apariția simptomelor moderat-severe a tractului urinar inferior (STUI) și apare la aproximativ un sfert dintre barbati peste 50 de ani, la o treime dintre bărbați peste 60 de ani, si aproximativ la o jumatate din barbatii peste 80 de ani sau mai vârstnici. HBP este asociată cu ezitări la urinare, diminuări la marimea fluxului și forța fluxului de urină, întreruperi involuntare în flux și o senzație de golire incompletă a vezicii urinare. Aceste simptome, numite simptome ale tractului urinar inferior (STUI), reprezintă unele dintre cele mai frecvente plângeri clinice la barbati în vârstă si prevalența STUI este in crestere odată cu inaintarea in vârstă.

Este important de ştiut că evoluţia adenomului de prostată trece prin stadii importante:

1. stadiul iritativ, caracterizat prin probleme moderate în timpul micţiunii;

2. stadiul cu urină reziduală însoţită de greutate în iniţierea micţiunii şi prelungirea timpului de urinare.

Cu toate că a fost considerat din punct de vedere istoric ca o consecință "normală" a procesului de imbătrânire, HBP/STUI ar trebui să fie percepută în mod proactiv ca o tulburare ce poate fi prevenită la persoanele în vârstă. Tipul de dieta si nivelul de activitate fizică sunt acum considerați factori importanți care afectează sănătatea prostatei la bărbați în vârstă. Cu toate acestea, exercițiile fizice, pierderea în greutate și modificările obiceiurilor dietetice pot schimba cu adevărat istoria naturală a HBP/STUI ce rămân să fie stabilite.

Controlul STUI constă în tratamentul conservativ, farmacologic sau chirurgical, și depinde de nivelul și severitatea lor. Una dintre opțiunile de tratament farmacologic în stadiile incipiente ale HBP este tratamentul cu Extracte de Serenoa repens.

Prostamol® Uno / Sursa:Prostamol® Uno

Prostamol® Uno este un medicament urologic din plante care conține extract din fructe de palmier de Serenoa repens. Prostamol® Uno este utilizat pentru a trata bărbaţii cu dificultăţi de urinare (dificultate de golire a vezicii urinare), ca urmare a creşterii benigne de prostată (de origine non-malignă), în stadiul 1 și 2.

Doza recomandată este o capsulă moale Prostamol® Uno o dată pe zi administrată la aceeaşi oră, după masă. Durata administrării depinde de natura, gravitatea şi evoluţia bolii şi nu este limitată în timp. Ameliorarea simptomelor poate fi observată după aproximativ șase săptămâni. Efectul clinic complet poate fi atins nu mai devreme decât după 3 luni de tratament.

Descărcați Prospectul Prostamol® Uno: Informații pentru consumator/pacient

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Prostamol® Uno 21542 din 19.02.2015. Codul materialului MD-PRO-13-2018_V01_web din 26.03.2018.

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chisinau, RM

Tel.: (373 22) 21-25-58, (373 22) 24-33-95

Certificat / Sursa:dexalgin.md


// console.log('no ads situation')