(video) Dumitru Robu despre tentativa de uzurpare a puterii în stat: Curând vom avea și persoane bănuite în acest caz

Procurorul general interimar, Dumitru Robu a făcut declarații de presă după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Foto: Captură video/Realitatea Live

Procurorul a declarat că pe cauza penală pornită pe așa numita „uzurpare în stat” se lucrează intensiv: „Pe cauza penală pornită pe uzurpare a puterii în stat se efectuează un volum mare de acțiuni. La etapa actuală deja avem conturat un tablou al acțiunilor ce s-au petrecut în perioada iunie 2019 anul curent. În timpul apropiat vom avea și persoane bănuite pe prezenta cauză penală.”

„Se efectuează toate procedurile de urmărire penală necesare pentru a constata care au fost circumstanțele care au stat la baza adoptăriii hotărârilor Curții Constituționale și a evenimentelor ce au avut loc în perioada 8-14 iunie”, a dăugat Robu.

Întrebat fiind despre acuzațiile partidului „ȘOR”, care îl acuză că ar fi ridicat imunitatea unor deputați la solicitarea lui Igor Dodon, Dumitru Robu „a reitareat” faptul că „ridicarea imunității deputaților a avut loc în strictă conformitate cu prevederile legale. Nu s-a acționat în interesul cărorva persoane sau a politicului”, catalogând afirmațiile politicienilor drept nefondate.


Pub