Ziua Mondială a Turismului: Top 5 al celor mai „deosebite” evenimente din activitatea unei Agenții turistice din Moldova

În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului.

Foto: Bukovel Skilanhouse Hotel 3*

Cu acest prilej, proprietarul agenției de Turism Favorit-Tur, Ion Jardan, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, făcând un top „al celor mai deosebite evenimente” din activitatea sa.

„Turiștii au încurcat ziua zborului și nu au plecat în vacanță (Zborurile de la ora 00:15 duc în eroare);

În timpul vacanței, o persoană a născut prematur în Bulgaria și a achitat câteva mii de euro”, mai scrie Ion Jardan.

Favorit Tur / Sursa:Favorit Tur/facebook

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

Reprezentanţii UNWTO stabilesc o temă anuală de dezbatere şi o ţară gazdă în fiecare an, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. Tema propusă pentru 2019 este "Turismul şi locurile de muncă: un viitor mai bun pentru toţi" ("Tourism and Jobs: a better future for all"), iar oraşul şi ţara gazdă au fost alese New Delhi şi India, se menţionează pe site-ul http://wtd.unwto.org.


Pub