Prima reacție a președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, după ce a fost lipsit de mandat: „Așteptăm să vedem ce o să fie”

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, susține că nu recunoaște hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor, în urma căruia a fost lipsit de mandat, împreună cu alți cinci membri ai CSM.

Foto: tv8.md

„Ieri, prin hotărârea pe care am emis-o ne-am expus vizavi de legalitatea Adunării. Rămân pe poziția dată și așteptăm să vedem ce o să fie”, a declarat Dorel Musteață pentru Ziarul de Gardă.

Întrebat cum comentează și desemnarea lui Ion Postu, membru al CSM, ales din rândul profesorilor de drept, în calitate de persoană care va asigura atribuțiile președintelui CSM până la numirea unui nou șef al organului de autoadministrare judecătorească.

„Ion Postu este desemnat de Parlament. Oare are dreptul Adunarea generală a judecătorilor să se implice în chestiunea dată? Nu pot să vă spun”, a fost răspunsul lui Dorel Musteață.

Solicitat să comenteze acuzațiile care au fost aduse astăzi de colegii săi din sistem cu privire la activitatea CSM-ului din ultimii doi ani, în privința subordorării fostei guvernări și adoptarea hotărârilor sub influența politicului, Dorel Musteață a declarat că nu are ce comenta.

„Suntem într-o țară liberă. Fiecare are dreptul de a-și spune părerea. Nu am ce comenta. CSM-ul a activa tîn conformitate cu atribuțiile sale și conform legii. Nu a fost adusă nicio învinuire concretă, din câte am auzit eu”, a precizat Dorel Musteață pentru ZdG.

Acesta susține că nu s-a prezentat la Adunare, deoarece organizarea acesteia nu este una legală, dar și că săptămâna viitoare ar urma ca CSM să decidă cum procedează în această situație.

UNIMEDIA amintește că supă ore în șir de dezbateri, în urma Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor de astăzi, 27 septembrie, unde au fost prezenți peste 200 de magistrați, șase membri permanenți și membri supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au fost lipsiți de mandate.

Este vorba despre Dorel Musteață, Victor Micu, Luiza Gafton, Petru Moraru, Nina Cernat și Anatolie Galben.


Pub