Olesea Stamate, despre Adunarea Generală a Judecătorilor: Este „o adevărată sfidare a legii” și a fost organizată cu „încălcarea evidentă a mai multor norme legale”

Ministra Justiției, Olesea Stamate, susține că Adunarea Generală a Judecătorilor convocată astăzi, 27 septembrie, în urma căreia șase membri ai CSM au fost lipsitiți de mandate, este „o adevărată sfidare a legii” și a fost organizată cu „încălcarea evidentă a mai multor norme legale”.

Foto: UNIMEDIA

„Este o adevarată sfidare a legii și a însuși conceptului de justiție așa-numita adunare generală extraordinară a judecatorilor de astăzi. Fiind organizată cu încalcarea evidentă a mai multor norme legale, desfășurarea în lipsa cvorumului și prin nesocotirea temeiurilor legale de retragere a mandatului membrilor CSM. Judecătorii își pot și trebuie să-i aleagă singuri organele de asigurare a independenței sistemului, însă acest lucru trebuie făcut în strictă conformitate cu normele legale. Or, ce fel de judecatori avem, daca ei sunt cei care dau exemplu cetățenilor că legile pot fi încalcate, ca interesul personal e mai presus de lege? Evenimentele din utlimele zile doar confirmă necesitatea stringentă de resetare a sistemului, și urgentă cu care va trebui să implementăm acțiunile pe care le-am propus, inclusiv prin evaluarea externă a judecătorilor”, a declarat Olesea Stamate pe pagina sa de facebook.

Olesea Stamate / Sursa:Olesea Stamate/facebook

UNIMEDIA amintește că supă ore în șir de dezbateri, în urma Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor de astăzi, 27 septembrie, unde au fost prezenți peste 200 de magistrați, șase membri permanenți și membri supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au fost lipsiți de mandate.

Este vorba despre Dorel Musteață, Victor Micu, Luiza Gafton, Petru Moraru, Nina Cernat și Anatolie Galben.


Pub