Air Moldova, după ce i-a fost aplicat sechestru pe capitalul statutar: „Aceste acţiuni pot periclita în mod ireparabil activitatea companiei”

După ce acum cinci zile Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei în cadrul unui dosar în care este instrumentată infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea ÎS “AIR Moldova”, compania anunță astăzi, 27 septembrie, că aceste acțiuni „pot periclita în mod ireparabil activitatea companiei şi, în mod special, pasagerii noştri – aproximativ 1,4 milioane anual”.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

„În ultimul timp compania Air Moldova este supusă unor atacuri regulate venite atît din mediul politic, guvernamental cît şi al organelor de anchetă. Aceste acţiuni pot periclita în mod ireparabil activitatea companiei şi, în mod special, pasagerii noştri – aproximativ 1,4 milioane anual.

Campaniile de denigrare a imaginii şi presiunile derulate faţă de Air Moldova au drept scop falimentarea transportatorului naţional.

Sechestrul de peste 300 milioane de lei aplicat pe capitalul statutar al întreprinderii afectează planul de modernizare a companiei Air Moldova. Cel mai grav este că autorităţile au aplicat acest sechestru pe capitalul statutar al companiei, deşi statul nu şi-a onorat obligaţiunile de a vărsa peste 151 de milioane de lei, în conformitate cu obligaţiunile contractuale. Aceasta înseamnă că instituţiile au sechestrat banii care nu aparţin statului, dar agentului economic. Atragem atenţia în acest sens că pe lângă prejudiciile pe care aceste acţiuni abuzive le provoacă Air Moldova, ele pot afecta în mod direct şi pasagerii companiei”, anunță compania aeriană într-un comunicat de presă.

Totodată, Air Moldova declară că în prezent activează în regim normal.

UNIMEDIA amintește că Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, săptămâna trecută, sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei în cadrul unui dosar în care este instrumentată infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea ÎS “AIR Moldova”.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, este vorba despre un şir de tranzacţii fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene.

În scopul evitării riscurilor de înstrăinare a patrimoniului companiei, aplicarea sechestrului pe capitalul statutar al întreprinderii în valoare de 301,6 milioane de lei.


Pub