Image-Description
Gestul "OK ", considerat un simbol de instigare la ură, adoptat de alternativa dreaptă
Externe 27 septembrie 2019, 10:05 | 1464

Gestul mâinii în semn de "OK" este acum considerat un simbol de instigare la ură, potrivit unui raport recent al Ligii Împotriva Defăimării (ADL), scrie CNN.

ADL a adăugat acest simbol, împreună cu alte câteva, joi, la baza de date care conține slogane și simboluri utilizate de extremiști.

Gestul "OK" este cunoscut, în mod universal, pentru faptul că reprezintă un semn de aprobare sau anunțarea faptului că totul este în regulă. Însă ADL susține că, în timp ce nu toată lumea folosește gestul cu intenții negative, acesta a fost adoptat de alternativa dreaptă.

Legătura gestului cu ideea de supremație a rasei albe a început ca o farsă a utilizatorilor site-ului 4chan. Aceasta a avut ca scop provocarea unei reacții exagerate din partea presei sau a celor cu idei liberale, spun experții ADL, pentru a-i face să pară ridicoli pentru condamnarea unui semn inocent. Însă în 2019, semnul a început să fie adoptat în mod serios.

"Unii adepți ai supremației albe par să fi abandonat intenția ironică din spatele campaniei inițiale de trolling și au folosit simbolul ca o expresie sinceră a mișcării", a transmis ADL.

Experții ADL îl menționează pe australianul Brenton Tarrant, acuzat de masacrarea a 51 de persoane în Noua Zeelandă. El a folosit simbolul OK în timpul apariției în tribunal, la puțin timp de la arestul său și a pledat nevinovat.

Opinia ta contează. Comentează!