Peste 300 de salvatori au fost supuși unui test de verificare a stării lor de pregătire
Social 27 septembrie 2019, 16:07 | 849

Dis-de-dimineță, peste 300 de salvatori din Hâncești, Căușeni și din unele localități ale Găgăuziri au fost ridicați cu alarmă. Totul pentru a fi verificată starea lor de pregătire, dar și timpul de reacționare în cazul unor situații exceptionale.

Verificarea efectivului s-a făcut la indicația conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Șefii au vrut să vadă gradul de pregătire a salvatorilor în cazul declanșării situațiilor excepționale. Efectivul a prezentat modul întreținerii tehnicii și echipamentului din dotare, utilizate în descarcerare, intervenții la incendii, deblocări din dărâmături, dar și autovehicule cu tracțiune sporită folosite în condiții grele de iarnă.

Conform scenariului, în urma ploilor abundente pe teritoriul Republicii Moldova în mai multe bazine acvatice a fost înregistrată creșterea nivelului apei, iar în unele regiuni au fost raportate localități inundate. La fața locului în mod de urgență s-au deplasat echipajele de salvatori pentru consolidarea barajului de protecție și prevenirea inundațiilor.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență face astfel de testări cel puțin două ori pe an. Scopul acestora este de a crește capacitatea de reacție a subdiviziunilor în situații de criză. Măsuri similare ar putea fi simulate și în alte subdiviziuni regionale și municipale ale Inspectoratului. 

Opinia ta contează. Comentează!