Anul acesta, Ziua Națională a Vinului se va desfășura în primul weekend din octombrie
Social 27 septembrie 2019, 20:49 | 1069

În primul weekend din octombrie, centrul Chișinăului se va transforma într-o enormă cramă. De Ziua națională a vinului, 68 de companii își vor expune produsele în Piața Marii Adunări Naționale și nu doar. În acest an, licoarea selectată pentru sărbătoare va fi degustată în Scuarul Catedralei, unde vor fi deschise Şcoala Vinului și Curtea Țărănească, și pe strada pietonală Eugen Doga. Acolo se va bea vin cu muzică.

Cea de-a 18 ediție a sărbătorii va fi marcată într-un spațiu mult mai extins, de aproximativ 25 de mii de metri pătrați, iar la organizarea evenimentului vor participa 1600 de persoane.

Sărbătorim, dar nu uităm de bunul simț, atenționează directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Se crede că actuala ediție a Zilei Naționale a Vinului va avea și o identitate vizuală deosebită, inspirată din bogăția toamnelor, autenticitatea tradițiilor naționale și lucrările unuia dintre cei mai mari artiști plastici - Mihai Grecu.

Sărbătoarea va începe pe 5 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Pe bulevardul Ștefan cel Mare, vizitatorii vor putea afla informații despre programul evenimentului și vor putea achiziționa Carnetul Degustătorului, dar și materiale promoționale cu identitatea vizuală a evenimentului. Tot aici, oaspeții vor putea să stea în zona de relaxare, iar până la ora 16:00 vor avea ocazia să se bucure de recitalurile mai multor interpreți. Marea distracție și concertele se vor muta însă pe scena principală din strada pietonală „Eugen Doga”. Ziua Naţională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie