Asociația creditorilor nebancari, creată
Social 27 septembrie 2019, 21:35 | 1155

În Republica Moldova a fost creată Asociația Patronală a Companiilor Financiare Alternative. La evenimentul de lansare a organizației, care a avut loc zilele trecute, au participat reprezentanții a zeci de companii din sectorul financiar nebancar. Scopul a fost unul singur - de a ajunge la un acord clar asupra practicilor comerciale responsabile.

Industria creditelor nebancare continuă să-și dezvolte potențialul prin semnarea unui Cod de Conduită. Inițiativa a venit din partea Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative și a fost prezentată în fața a peste 50 de companii de microfinanțare. Codul de Conduită conține reguli clare de cooperare pentru clienții care au primit un împrumut sau intenționează să ia unul de la membrii asociației.

Siguranța consumatorilor este primordială, au declarat la unison membrii fondatori ai asociației. Codul de Conduită va asigura un nivel mai înalt de protecție a beneficiarilor de împrumuturi, mai ales că fiecare va avea posibilitatea să verifice dacă creditorul său respectă normele etice și legale.

Mai mult, Codul va asigura o evaluare mai simplificată a solvabilității clienților, proceduri de revizuire a reclamațiilor, precum și soluții de recuperare a datoriilor. În acest sens, conducerea Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative îi încurajează și pe ceilalți creditori nebancari să se alăture organizației.

În prezent, în Republica Moldova există 162 de companii financiare nebancare. 

Opinia ta contează. Comentează!