Maserati se apucă de făcut automobile hibride şi electrice. Detaii din caietul de sarcini

În conformitate cu programul de investiții al grupului FCA în valoare de 5 miliarde de euro pentru Italia, Maserati anunță planul său de inovație pentru producție, electrificare și tehnologii autonome de conducere. În ceea ce privește producția de maşini, compania îşi anunță intenţiile pentru gama de produse noi și electrificate care vor apărea de pe liniile de asamblare din Modena, Cassino și Torino (Mirafiori și Grugliasco).

Aflăm deci că toate noile modele Maserati vor fi 100% făcute în Italia și vor adopta sisteme de propulsie hibride și full electrice cu baterii, capabile să ofere atât inovație, cât și performanțe ridicate, ambele fiind nişte trăsături încorporate în ADN-ul brandului. Modelele complet electrice vor combina dinamica tradițională de conducere a unui Maserati cu o tehnologie electrică de următoare generație, oferind moduri unice de rulare, autonomie extinsă și capabilități ultra-rapide de încărcare.

Un pas important pentru inovația Maserati este nivelul de conducere autonomă. Toate maşinile noi construite, inclusiv cele actuale care urmează a fi actualizate, vor oferi o gamă largă de capabilități de conducere autonomă, începând cu un sistem de pilotare automată de nivel 2 care presupune un asistent ce poate prelua controlul automobilului pe autostrăzi, până la un sistem de nivel 3 care poate pune la dispoziţie o autonomie aproape deplină, având capacitatea de a manevra maşina fără intervenția şoferului în și în afara benzii de rulare sau de a-l face să se oprească în condiții de siguranță pe partea laterală a drumului în cazul în care conducătorul auto nu este în măsură să îi preia controlul.

În 2020, compania se va angaja să electrifice iniţial sedanul Maserati Ghibli, produs în Torino, transformându-l în primul model hibrid de serie al mărcii.

La fel în2020 va apărea primul Maserati complet nou, un automobil sportiv (posibil un coupe făcut pe baza conceptului Alfieri) ambalat cu tehnologie și valorile tradiționale ale companiei. Acesta va fi produs la uzina din Modena, acolo unde liniile de producţie sunt deja în curs de ajustare pentru a fi compatibile cu producţia unităţii sale de propulsie electrice!

Următorul model nou va fi un SUV (crossover mai mic decât Levante) ce va fi construit la uzina din Cassino și va juca un rol de lider în gama brandului datorită tehnologiilor sale inovatoare. O investiție de aproximativ 800 de milioane de euro a fost alocată pentru construcția unei noi linii de producție acolo, programată să se deschidă la sfârșitul primului trimestru din 2020. Primele mașini pre-serie sunt aşteptate să o părăsească până în 2021.

După mulți ani de succes, modelele GranTurismo și GranCabrio rămân parte a rădăcinilor brandului, iar aceste modele vor anunța epoca de electrificare completă pentru Maserati. Noile generaţii GranTurismo și GranCabrio vor fi produse la centrul de producție din Torino, unde FCA investește alte 800 de milioane de euro.

Producția de noi modele va completa prestigiul mărcii și va avea loc paralel cu îmbunătățirea continuă a maşinilor din gama actuală: Levante, Quattroporte și Ghibli. Odată cu introducerea diverselor inovații de produs, Maserati consolidează importanța Italiei în ceea ce privește produsele sale, în special Modena, care va continua să joace un rol strategic şi ca sediu central al brandului.

Construcția a început deja în Modena asupra unui atelier de vopsire, o nouă parte componentă a uzinei, care va fi echipată cu tehnologii inovatoare şi care vor avea un impact redus asupra mediului. Proiectarea noii vopsitorii sau mai bine spus designul acestei încăperi le va putea permite clienţilor interesaţi să vadă cum le sunt vopsite maşinile în timp real.

În cele din urmă, Maserati este în curs de dezvoltare a unui program complet nou de personalizare pentru clienții care doresc automobile cu un nivel unic de exclusivitate. Un atelier de personalizare dedicat va fi creat în cadrul fabricii din Modena.

Cmentariile sunt închise