/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un producător de mezeluri, învinuit de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari

missing
27 septembrie 2019, ora 16:21

O companie producătoare de mezeluri este cercetată penal pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari și riscă să-i fie sistată activitatea. Pe 25 septembrie, oamenii legii au descins la zece adrese, la domiciliile conducătorilor firmei, la depozitele și secţiile de producere ale companiei, dar și la unii agenți economici care procurau marfa fără eliberarea actelor de proveniență. Operațiunile au avut loc la Bălți, Cahul și Edineț.

În urma perchezițiilor, au fost identificate mărfuri fără acte de provenienţă în sumă de 1,6 milioane lei. Totodată au fost ridicate mijloace bănești necontabilizate în sumă totală de 30 mii lei, 1200 de facturi fiscale falsificate, înscrisuri de tip ciornă și suporturi informaționale cu toată contabilitatea tenebră pentru anii 2017 – 2019.

După examinarea documentelor ridicate, s-a stabilit că, în perioada anului 2018, agentul economic a efectuat livrări în sumă totală de 47,2 milioane lei, care nu au fost reflectate corect în evidența contabilă.

În timpul controlului, polițiștii au identificat și produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Agentul economic este învinuit că modifica intenționat datele de producere, pentru a putea realiza ulterior mărfurile.

De asemenea, s-a aflat că angajații primeau lunar 50% din salariu în plic, nefiind oficial declarat în evidenţa contabilă, agentul economic eschivându-se astfel de la achitarea impozitelor pe venit.

Dacă vina acestora va fi demonstrată, conducătorii firmei riscă închisoare până la 5 ani, iar compania ar putea plăti o amendă cuprinsă între 500 și 800 mii lei, sau ar putea fi lichidată ca persoană juridică.

Inspectoratul Național de Investigații  anunță că același agent economic a fost cercetat penal și anul trecut pentru evaziune fiscală. Dosarul a ajuns în instanţa de judecată, fiind aplicată o pedeapsă penală sub formă de amendă în mărime de două milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram