/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Focar de pestă porcină și în Găgăuzia! Carnea de porc, interzisă la piața din Comrat

27 septembrie 2019, ora 17:14

Un focar de pestă porcină a fost înregistrat la o fermă din orașul Comrat. Doi porci au fost găsiți morți, iar verificările efectuate în laborator a confirmat prezența pestei. Ulterior, au fost sacrificați toți cei 40 de porci care erau crescuți la fermă, pentru a evita răspândirea bolii.

Șeful Direcției pentru siguranța alimentelor din Executivul Găgăuziei, Mihail Tucan, a declarat pentru gagauzinfo.md că porcii sacrificați au fost îngropați la gunoiștea din Comrat.

Autoritățile au întreprins un șir de măsuri. A fost interzis transportul porcilor vii pe teritoriul municipiului Comrat și vânzarea cărnii de porc la piața din oraș. La toate intrările și ieșirile din Comrat au fost instalate filtre pentru dezinfectarea roților mașinilor care circulă în regiune.

Amintim că pesta porcină a făcut ravagii în raionul Cahul, fiind afectate mai multe localități. Focare au fost identificate și în raioanele Cantemir, Nisporeni și  Cimişlia.

Un alt raion din R. Moldova, afectat de pesta porcină

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram