/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Popescu, despre discursul lui Dodon de la ONU: „Nu a fost reiterat demersul țării noastre privind retragerea militarilor ruși”

missing
27 septembrie 2019, ora 17:54

Și ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit astăzi cu o reacție față de discursul președintelui Igor Dodon ținut ieri la tribuna ONU. 

Ministrul a menționat că faptul că de la tribuna ONU nu a fost reiterat în mod expres demersul țării noastre privind retragerea completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova constituie o abordare dezechilibrată a politicii externe.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) continuă și va continua să insiste pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. R. Moldova are un statut de neutralitate consfințit în Constituție. Retragerea trupelor și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul țării noastre va constitui un act clar de respectare a neutralității, suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook. 

Astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a criticat discursul președintelui Igor Dodon. Formațiunea și-a exprimat dezacordul faţă de poziţia șefului statului cu privire la prezența trupelor militare rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut ieri un discurs în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Șeful statului a abordat mai multe subiecte precum: conflictul transnistrean, recunoașterea statului de neutralitate a R. Moldova, scindările din societate, obiectivele actualei guvernări și rolul femeii în stat în procesul decizional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram