/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ultima oră! Șase membri ai CSM au fost demiși

missing
27 septembrie 2019, ora 18:11

Cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, au fost demiși din funcții. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a Judecătorilor la care s-au înregistrat 202 magistrați. 

Magistrații prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor au votat astfel:

Pentru demisia lui Dorel Musteață  – 164 voturi pro, 16 împotrivă

Victor Micu – 118 voturi pro, 57 împotrivă

Luiza Gafton – 167 voturi pro, 15 împotriva

Petru Moraru – 167 voturi pro, 15 împotrivă

Nina Cernat – 167 voturi pro, 15  împotrivă

Anatolie Galben – 162 voturi pro, 20 împotrivă

Membrul supliant Anatolie Pahapol – 155 voturi pentru și 18 împotrivă

Amintim că un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Aceștia s-au adresat în instanță, iar Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM-ul să convoace adunarea pe 27 septembrie. CSM a atacat cu recurs încheierea Curții de Apel, dar completul Curții Supreme de Justiție a respins cererea CSM-ului.

Judecătorii au decis să convoce o altă adunare pe 25 octombrie, pentru a alege noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram