(video) Ședința CMC din 26 septembrie 2019, amânată din lipsă de cvorum

Ședința Consiliului Municipal Chișinău din 26 septembrie 2019 a fost amânată din lipsă de cvorum. Marți se va convoca biroul permanent, unde se va pune în discuție situația de la ședința CMC.

Foto: privesc.eu

(update 11:00) Ședința CMC a fost amânată din lipsă de cvorum. Marți, la 9.30, se va convoca biroul permanent pentru a pune în discuție situația de la CMC, împreună cu liderii fracțiunilor de partide. Ședința CMC este valabilă de drept până la data 16 octombrie curent.

(update 10:50) Victor Chironda, Forța Nouă: „Este regretabil ce se întâmplă acum la CMC. Nu ar fi fost această situație, dacă primarul de acum doi ani ar fi fost mai responsabil. Noi avem milionane de lei care sunt utilizate pe chestii politice, iar oamenii întreabă ce se face cu banii. Totul ce avem este „stroikă și „bespredel” în orașul ăsta. Sper că următoarea ședință să fie cu totul altfel.”

(update 10:40) Ion Cebanu, PL: „Azi pe ordinea de zi erau chestiuni de Apă-Canal, buget, oameni simpli, cultură. Au fost înghețate proiecte ce ține de termoizolare, reabilitarea stației de epurare, reparația străzilor, dar nu putem face nimic, pentru că nu le pasă consilierilor”

(update 10:31) Ion Cebanu, consilier PL: „Din cauza lipsei de cvorum, 2000 de proiecte sunt lăsate vraiște, care așteaptă să fie trecute prin CMC, dar nu pot fi trecute din cauza lipsei socialiștilor. De asemnea, avem pierderi de 200 mln de lei în urma activităților socialiștilor. Aceștia au folosit bani publici folosiți pentru PR-ul socialiștilor și vine I. Dodon să se fotografieze. O altă gaură directă la care au adus foștii primari, și S. Radu, și Codreanu și alții. Această gaură este liftul promis de 1 mln 800 mii de lei. ”

(update 10:28) 11 consilieri municipali prezenți la ședința de astăzi, consilierii PSRM nu s-au prezentat la ședință.

(update 10:10) Vitalie Voznoi, activist civic, prezintă raportul personal al activităților realizate de către Primărie în anii 2015-2019, având în vedere lipsa consilierilor municipali în sala de ședință și a unui raport din partea CMC, cu privire la realizările de până acum.

Ultima ședința CMC a început. Sala este aproape goală, fără prezența aproape a tuturor consilierilor municipali.

Din consilieri în sală se află Veaceslav Bulat (PLR) și Ion Cebanu (PL)

UNIMEDIA transmite live:


Pub