Curtea Constituțională a decis respingerea solicitării PD-ului privind contestarea numirii procurorului general interimar

Curtea Constituțională a decis respingerea solicitării privind suspendarea acțiunii unor prevederi din Legea nr. 128 din 16 septembrie 2019 pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, ca urmare a unei sesizări depuse de către mai mulți deputați din Partidul Democrat.

Foto: UNIMEDIA

Curtea a menționat că solicitarea de suspendare a acțiunii prevederilor contestate nu este motivată. Totodată, Curtea a reținut că argumentele autorilor sesizării privind suspendarea acțiunii Legii nr. 128 din 16 septembrie 2019 pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, în partea referitoare la desfășurarea concursului pentru selectarea Procurorului General, nu se încadrează în temeiurile prevăzute de articolul 71 din Codul jurisdicției constituționale și de articolul 251 din Legea cu privire la Curtea Constituțională.

Curtea a constatat că poate efectua analiza aspectelor invocate drept temei al suspendării doar la etapa examinării fondului cauzei, motiv pentru care consideră că trebuie să respingă solicitarea autorilor sesizării de suspendare a prevederilor contestate, pentru a nu prejudeca fondul cauzei.

Pornind de la argumentele invocate, Curtea Constituțională a respins solicitarea democraților.

Decizia Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

UNIMEDIA amintește că PDM a contestat la CC numirea lui Robu în funcția de procuror general interimar și modificările privind Legea Procuraturii.


Pub