(video) Andrian Candu, către Alexandru Slusari: Este „specialist” în toate domeniile, dar nu prea știe ce vorbește; „Apără interesele Țopilor”

(update 15:30) Deputatul democrat Andrian Candu a venit cu mai multe acuzații la adresa lui Alexandru Slusari, după acesta din urmă a făcut public mai multe nume ale persoanelor, care ar fi implicate în frauda bancară. Candu a ținut să vină cu o reacție în urma celor declarate la adresa sa.

„S-a referit dumnealui la o tranzacție din 2011. Deoarece domnul Slusari este „specialist” în toate, și în domeniul financiar, și nu prea știe despre ce vorbește, aș vrea să fac următoarele precizări. În primul rând. Tranzacția la care se referă dumnealui în anul 2011 este o tranzacție legală făcută în Olanda, în fața unui notar Olandez și înregistrată de autoritățile din Olanda. Eu am semnat antecontractul de vânzare-cumpărare, iar însăși tranzacția a fost făcută de persoanele competente din Olanda. Această tranzacție este una privată și s-a referit la unele companii din RM. În special la 20% din Victoria Bank și 80 la sută din Victoria Asigurări și un SRL. Această tranzacție privată a fost atacată de Țopi, mă refer la Victor și Viorel Țopa, în instanțele de judecată din Olanda, procese de judecată pe care ei le-au pierdut. Se pare că domnul Slusari nu face nicio diferență dintre tranzacțiile private sau tranzacțiile care sunt legate de BEM sau Banca Socială”, a declarat Candu.

Candu l-a acuzat pe Slusari că ar servi altor interese în această comisie de investigație. Și anume apără interesele Țopilor și anume la indicațiile lui Andrei Năstase, care este și finul Țopilor.

Candu a trimis un mesaj către cei care investighează frauda bancare, că este gata să colaboreze cu ei „să dau explicații și declarații și cele întâmplate. Din 2015 nu am fost invitat niciodată despre cele întâmplate”, a mai precizat Candu.

UNIMEDIA amintește că membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, au dezvăluit câteva nume din lista primită de la Compania Kroll ce sunt printre benecifiarii fraudei bancare. Printre ei se numără ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, fostul premier Vlad Filat cât și persoane din anturajul său, de asemenea, se regăsesc numele deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

(14:30) Conferință de presă susținută de către deputatul Partidului Democrat din Moldova, Andrian Candu.

UNIMEDIA transmite live.


Pub