Ultima oră: Ruslan Codreanu nu a fost înscris în cursa electorală pentru Primăria Chișinău

Ruslan Codreanu nu a fost înscris în cursa electorală pentru Primăria Chișinău, asta după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a anulat 1200 de semnături adunate. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Indiferent de jocurile unora, eu nu aș fi fost aici dacă ar fi fost cei 10400 de oameni. Noi am primit ieri o notă informativă preliminară, azi am primit altă informație. Noi vom contesta decizia. Noi am fost în fiecare curte de bloc. Noi recunoaștem că au fost greșeli. Mulți oameni refuzau să ofere seria de la buletine, nu uitați că aceste semnături au fost colecționate prin parcuri, oameni scriind din picioare. Cu siguranță greșeli au fost. Dar nu 1200 de semnături.. 100, 200, hai 300.. Dar 1200?", a declarat Codreanu.

CECC a adus acuzat că 800 de semnături erau făcute de una și aceeași persoană. Codreanu a declarat însă că inițial cei de la CECC spuneau că 800 de semnături nu sunt valabile dintr-un motiv, iar acum invocă alt motiv. „Noi am pregătit contestația pentru motivația de ieri, iar astăzi urmează să pregătim contestația pentru motivația de azi. [...] Cuiva îi este frică”, a mai declarat Codreanu.

Codreanu a mai spus că el s-a așteptat la acest lucru că ieri a primit o notificare în acest sens.


Pub