(doc) Deputatul partidului ȘOR solicită anchetă internă pentru angajații Inspectoratului Național de Patrulare

Deputatul partidului ȘOR, Denis Ulanov, a depus o cerere către Ministerul Afacerilor Interne în vederea demarării unei anchete interne pentru angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP), care în opinia deputatului „ au avut un comportament vădit ilegal” în raport cu acesta, la data de 16 septembrie 2019.

Foto: UNIMEDIA

Dânsul se referă la situația desfășurată pe traseul Chișinău-Orhei, când a fost oprit de către angajații INP în drum spre Orhei la data de 16 septembrie curent, când acesta transporta colegele de fracțiune, Marina Tauber și Reghina Apostolova la o întâlnire cu alegătorii. În opinia deputatului, angajații INP i-au preluat intenționat actele personale și i-au reținut propriul transport timp de aproximativ 30 de minute la indicațiile actualei guvernări.

Acest fapt l-a menționat Denis Ulanov într-o postare efectuată pe facebook, atașând cererea către MAI.

„Așa cum am promis, inclusiv de la tribuna Parlamentului, a fost depusă o solicitare de deputat la Ministerul Afacerilor Interne și la Inspectoratul General al Poliției, cu o solicitare de a efectua o anchetă internă cu privire la încălcările evidente și grave ale angajaților INP, care au avut loc pe 16 septembrie 2019, permițându-și să încalce legea în raport cu deputații Partidului ȘOR, precum și cu cetățeni obișnuiți, rezidenți ai orașului Orhei.

Este evident pentru noi că un astfel de comportament al poliției - lipsirea de libertate de mișcare și, de fapt, agresiunea fizică împotriva a patru parlamentari fără niciun temei juridic legal - este un rezultat direct al unui ordin politic din partea conducătorilor noului guvern, inclusiv a ministrului de Interne și prim-ministrei, care peste noapte au aruncat măștile politicienilor „pro-europeni” și au încercat deja pe mantaua dictatorilor.

Dar suntem siguri că ofițerii profesioniști și care se respectă de sine nu au fost obligați să încalce în mod flagrant legea, să încalce drepturile deputaților, să amenințe viața și sănătatea oamenilor, să îndeplinească capriciile cuiva. Acum, toți cei care și-au permis să facă acest lucru trebuie să răspundă. Vom face dreptate, chiar dacă va trebui să apelăm în cele din urmă la organizații internaționale.

Argumentele politice și vocea rațiunii nu ajung la această guvernare.

Vom folosi alte metode, inclusiv cele legale. Primul pas a fost făcut. Așteptăm o reacție adecvată și acțiuni concrete din partea Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului General al Poliției. Aceste structuri au încă o șansă de a se curăța și de a se disocia de războiul politic murdar pe care actuala guvrrnare l-a dezlănțuit împotriva fracțiunii de opoziție, Partidului ȘOR, a deputaților inacceptabili ai Parlamentului și a sutelor de mii de alegători - cetățeni ai Republicii Moldova”, scrie Ulanov în mesajul său.

Denis Ulanov / Sursa:Denis Ulanov/facebook
Denis Ulanov / Sursa:Denis Ulanov/facebook
Denis Ulanov / Sursa:Denis Ulanov/facebook
Denis Ulanov / Sursa:Denis Ulanov/facebook
Denis Ulanov / Sursa:Denis Ulanov/facebook

UNIMEDIA amintește că la data de 16 septembrie curent, deputații au votat în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază dosarul frauda bancară.

În urma ridicării imunității parlamentare, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute la Orhei de către CNA.

La data de 18 septembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor prin care deputata Marina Tauber a primit mandat de arestare la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

La data de 19 septembrie curent, judecătorii au emis pe cazul deputatei Reghina Apostolova-aplicarea măsurii de control judiciar.

Ministerul Afacerilor Interne nu a venit cu o reacție pe marginea acestui subiect.

Totodată amintim că, ieri, în timpul ședinței Guvernului, Andrei Năstase a fost suspendat din funcția de ministru de Interne, pe perioada participării în cursa electorală pentru funcția de primar de Chișinău.


Pub