PA: Percheziții și audieri pe cazul unor judecători din cadrul Curții de Apel Chișinău

Procuratura Anticorupție (PA) a efectuat percheziții la Curtea de Apel Chișinău. Drept urmare, au fost ridicate documente și procurorii au audiat martorii.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Procuraturii Anticorupție, judecătorii sunt vizați în adoptarea și pronunțarea unei decizii în temeiul recursului apărătorului vizînd anularea unei încheieri a judecătorului de instrucție prin care a fost aplicată măsura preventivă - arestul preventiv unei persoane învinuite de acțiuni de corupție.

Cel mai probabil este vorba despre dosarul în care este învinuită Marina Tauber.

Contactat telefonic, șeful Procuraturii Anticorupției, Viorel Morari, ne-a declarat că urmează instituția să publice mai multe informații.

Amintim că Magistrații Curții de Apel au menținut, astăzi, 26 septembrie, decizia Judecătoriei Ciocana și au prelungit perioada de arest la domiciliu a deputatei Marina Tauber cu încă 30 de zile.

UNIMEDIA precizează că Procurorii au cerut mandate de arestare pe numele celor două, contestând hotărârea emisă de Judecătoria Ciocana de a o plasa pe Marina Tauber în arest la domiciliu, iar pe Reghina Apostolova sub control judiciar.

Cele două sunt vizate în dosarul privind frauda bancară din Republica Moldova.

De asemenea, zeci de susținători ai partidului „ȘOR” au protestat în fața sediului Curții de Apel în susținerea celor două deputate.

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară la data de 16 septembrie. Cele două deputate au fost reținute de ofițerii CNA în aceeași zi. Ulerior, Tauber a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar Apostolova, care se află în continuare la spital, se află sub control judiciar.


Pub