Alexandru Slusari, către Andrian Candu: „Vă doresc sănătate chiar mai bună decât celorlalți”

Președintele Comisiei de Anchetă privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, a venit cu o reacție în urma acuzațiilor făcute de către fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu.

Foto: UNIMEDIA

Slusari spune că atunci când „nu prea ai ce spune și tremuri de frică, nu îți rămâne altceva decât să spui minciuni sfruntate”.

„Înțeleg frica individului pe numele Candu. Dânsul cunoaște că acțiunile lui în 2014 în calitate de ministru al economiei și unul din implementatorii ideei acordării garanțiilor de stat sunt examinate acum în cadrul unui dosar penal. Că există urmărirea penală și pe tranzacția din decembrie 2011 între Plahotniuc și Platon sub aspectul evaziunii fiscale și spălării de bani, unele documente din care a semnat și el. Evident că dl. Candu cunoaște despre condițiile mai puțin umane din izolatorul nr. 13.

E clar că dânsul a crezut că Plahotniuc va fi veșnic sau cel puțin îl va lua cu el în azil de lux. Iată că nu s-a întâmplat. Rămâne de trăit aici și de justificat cumva toate porcăriile în care finul executa ordinele nănașului.

Și când nu prea ai ce spune și tremuri de frică, nu îți rămâne altceva decât să spui minciuni sfruntate.

Dar și aici nu trebuie de întrecut măsura. Hai că el spune că eu lucrez pentru Țopi cu speranța că nu toata lume cunoaște că în viața mea n-am vorbit cu nimeni din ei și habar nu am de viața lor.

Hai că încearcă să mă acuze după modelul prietenului lui Leancă, că eu nu pricep în furturi bancare, dar el este curat ca lacrima lui Plahotniuc. Aici speranța dânsului este că nu toți au reținut publicarea de către mine a informației despre tranzacții din decembrie 2011, unele din care au fost semnate de deputat Candu cu încălcarea statutului de deputat privind incompatibilitatea. Plus eu am trei martori, care au confirmat în scris că Plahotniuc cu 80 milioane dolari a vândut lui Platon oficial 26 % din acțiunile Victoriabank și acțiunile ale două companii puțin cunoscute, iar neoficial 28,34 % din acțiunile BEM, 83 % din acțiunile Asito și încă peste 7 % din acțiunile Victoriabank. Dânsul crede că eu nu știu că la 05 decembrie 2011 suma de 5 milioane de dolari din cele 80 a fost transferată în baza unui contract fictiv de furnizare bunuri, încheiat încă pe 12 iulie 2010, de la societatea Ronida Invest LLP a lui Platon către societatea Kelway Trading SA a lui Plahotniuc (figurează în raportul Kroll) A fost o solicitare specială a lui Plahotniuc pentru a ascunde o parte din bani de la organele fiscale din Elveția.

Dar să spui că niciodată n-ai fost chemat la audieri, ar fi și pentru campionul Moldovei la minciună o exagerare crasă. Avem stenograma și proces-verbal. Avem declarația, semnată de dl. Candu cu care dânsul a venit la audieri.

Domnule Candu, viața e viață și minciuna e minciuna, chiar dacă vă temeți tare și nu dormiți nopțile. Vă doresc sănătate chiar mai bună decât celorlalți! M-ați înțeles de ce”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că deputatul democrat Andrian Candu a venit cu mai multe acuzații la adresa lui Alexandru Slusari, după acesta din urmă a făcut public mai multe nume ale persoanelor, care ar fi implicate în frauda bancară. Candu a ținut să vină cu o reacție în urma celor declarate la adresa sa.


Pub