Usatîi, către Maia Sandu: „Chiar dacă au fugit șobolanii, este o problemă mai serioasă – echipajul se răscoală”

Renato Usatîi s-a adresat Maiei Sandu pe marginea schimbărilor din sistemul judecătoresc și modalitatea în care acționează Guvernul. „Trebuie în sfârșit să dați dovadă de curaj și să bateți cu pumnul în masă ca să nu le permiteți partenerilor de coaliție să acționeze după metodele lui Plahotniuc”.

Foto: UNIMEDIA

„Maia Sandu și-a exprimat astăzi îngrijorarea față de rezistența sistemului judecătoresc creat de Plahotniuc. I-am avertizat din start pe cei din noua guvernare că acest lucru se va întâmpla și le-am recomandat să nu-l îngroape înainte de vreme pe Plahotniuc. Le-am cerut măsuri urgente și radicale, le-am și oferit soluții, documente, inclusiv la care ei nu aveau acces. Le-am tot explicat în ultimele luni că vorbele frumoase n-ajută și că este nevoie de dictatura legii. Maia Sandu a ales însă să lupte cu această hidră pe facebook și din birourile comode de la Guvern. Nu este eficient, vă mai repet. Trebuie în sfârșit să dați dovadă de curaj și să bateți cu pumnul în masă ca să nu le permiteți partenerilor de coaliție să acționeze după metodele lui Plahotniuc. Cred că prim-ministrul ar trebui să lase la o parte metaforele cu corabia în derivă. Chiar dacă au fugit șobolanii, este o problemă mai serioasă – echipajul se răscoală”, a scris Usatîi pe Facebook.

Liderul PD s-a referit la discursul Maiei Sandu cu ocazie celor 100 de zile de la învestirea noului Guvern. Prim-ministra a început atunci discursul printr-o metaforă, în care a comparat situația Republicii Moldova cu „o corabie în derivă”.

Maia Sandu s-a adresat astăzi judecătorilor, în legătură cu Adunarea generală a judecătorilor care ar urma să aibă loc mâine, 27 septembrie. „...modul în care a fost convocată adunarea de mâine a judecătorilor ne aduce aminte de practicile odioase din ultimii trei – patru ani. Lipsa de transparență, dirijarea din umbră, decizii judecătorești emise cu viteza luminii. Aceste acțiuni coordonate par să aibă un singur scop – blocarea activității CSM-ului. Nu mă alarmează intenția voastră de a schimba componența CSM, atât timp cât în CSM se vor regăsi oameni onești care să susțină reformele și CSMul să fie funcțional. Mă îngrijorează intenția unora de a bloca activitatea CSM și respectiv de a bloca reformele”.


Pub