Alaiba, despre neînregistrarea lui Codreanu: Este în interesul CEC să clarifice absolut toate detaliile

Deputatul Dumitru Alaiba scrie că, Comisia Electorală Centrală trebuie să „asigure o transparență maximă” pe cazul neînregistrării lui Ruslan Codreanu în cursa electorală, iar Codreanu, „să nu piardă nici un minut victimizându-se, ci să aplice absolut toate metodele legale pentru a obține dreptul de a candida”.

Foto: UNIMEDIA

„Este în interesul conducerii CEC, pentru care mi-am dat votul în Parlament, să asigure o transparență maximă a acestui subiect, pentru a demonstra societății şi mie inclusiv, că nu au fost aplicate aceleaşi metode care se aplicau până mai ieri asupra noastră”, scrie deputatul.

„Cât de calitative au fost semnăturile ştie în primul rând Ruslan Codreanu. Acum Ruslan ar fi bine să nu piardă nici un minut victimizându-se, ci să aplice absolut toate metodele legale pentru a obține dreptul de a candida. Eu ştiu ce aveam eu de gând să fac dacă mă blocau pe nedrept.

Ruslan Codreanu a intrat în primărie prin uşa din spate şi după asta pe sub masă. Nu oricine accepta o asemenea metodă de a deveni şef. Altul în locul lui, de exemplu eu, pur şi simplu pleca. Dar asta nu înseamnă că el nu merită să candideze şi să eşueze în alegeri libere.

Asemenea situații riscă să afecteze credibilitatea alegerilor. Este, deci, în primul rând în interesul CEC să clarifice absolut toate detaliile. Noi nu suntem ca cei pe care i-am dat jos (şi care l-au promovat pe Ruslan Codreanu), iar asta este ocazia perfectă de a o demonstra în practică”, a mai scris Alaiba.

Ruslan Codreanu nu a fost înscris în cursa electorală pentru Primăria Chișinău, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a anulat 1200 de semnături adunate de acesta.

„Noi recunoaștem că au fost greșeli. Mulți oameni refuzau să ofere seria de la buletine, nu uitați că aceste semnături au fost colecționate prin parcuri, oameni scriind din picioare. Cu siguranță greșeli au fost. Dar nu 1200 de semnături.. 100, 200, hai 300.. Dar 1200?", a declarat Codreanu.


Pub