10:13:26 19.04.2024
Stiri

PRIMA reacţie NEGATIVĂ după discursul lui Dodon de la ONU: „Am asistat la un act rușinos: Guvernul a pierdut definitiv controlul asupra politicii externe, iar acest discurs penibil a fost scris NU la Chișinău și nu în limba română"

Politică 26.09.2019 20:44 Vizualizări8072 Autor: Ziarul National
PRIMA reacţie NEGATIVĂ după discursul lui Dodon de la ONU: „Am asistat la un act rușinos: Guvernul a pierdut definitiv controlul asupra politicii externe, iar acest discurs penibil a fost scris NU la Chișinău și nu în limba română


Ex-premierul Pavel Filip critică discursul de astăzi al preşedintelui Igor Dodon, care a fost rostit de la tribuna principală a ONU. Filip menţionează într-o postare pe Facebook că noua guvernare „bifează o nouă ruşine pentru R. Moldova" şi că discursul preşedintelui „nu a fost scris în limba română".

„Noua guvernare bifează o nouă rușine pentru R. Moldova pe plan internațional. Un discurs, rostit de la înalta tribună ONU, în care, așa cum am presupus:

- NU am auzit solicitarea de retragere a trupelor străine de pe teritoriul țării noastre.

- NU am auzit niciun cuvânt despre rezoluția promovată anul trecut de delegația noastră – prima de acest fel din istoria țării noastre, care cere expres retragerea forțelor militare și munițiilor străine din Moldova: un succes diplomatic fără precedent.

- NU am asistat la un gest de cumsecădenie diplomatică prin exprimarea recunoștinței față de toate statele membre ONU care au susținut anul trecut acest efort.

- NU am auzit condamnarea agresiunii militare străine, anexarea teritoriilor și încălcarea hotarelor recunoscute internațional în state suverane, inclusiv în state vecine.

Am asistat la un act rușinos care a demonstrat un singur lucru: Guvernul de la Chișinău a pierdut definitiv controlul asupra politicii externe, iar acest discurs penibil a fost scris nu la Chișinău și nu în limba română.

Felicitări, blocul ACUM, felicitări, dnă prim-ministru, ați readus R. Moldova în rândul țărilor care vorbesc în limba rusă la tribuna ONU! Apreciem dedicația cu care munciți la realizarea promisiunilor electorale ale PSRM. „Guvernul e prea ocupat” ca să se ocupe de politica externă a țării", a conchis Filip.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md