Înregistrarea lui Ruslan Codreanu în cursa electorală, respinsă

by D M
Distribuiti mai departe...

Candidatul independent pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, nu a fost înscris în cursa electorală. Decizia a fost luată de Consiliul Electoral de Circumscripție. Motivul pentru care Codreanu nu a reușit să se califice ar fi invalidarea a 1.200 de semnături. De cealaltă parte, candidatul independent susține că nu va renunța și că va contesta în instanță decizia Consiliul Electoral de Circumscripție.

„Din prima zi am fost boicotați. În loc de 19 zile de colectare am avut 14 zile. Am făcut pin-pong între instituțiile care nu voiau să ne accepte respectul financiar. Avem deja o contestație bazată pe nota informativă de ieri, dar azi am primit altă notă informativă. Am fost în fiecare curte de vot. Recunoaștem că sunt greșeli, că le-am colectat în parcuri, pe alei, din picioare, grăbiți, dar 100-200, nu 800”, a declarat Codreanu.

Candidatul a adăugat că ar fi discutat personal cu jumătate dintre semnatari:

 „Oamenii veneau grăbiți și ziceau să semnăm noi, dar noi am insistat să semneze ei cu mâna lor. Cuiva îi este frică și ne intimidează. Vom depune contestația la CEC, apoi vom intra în campania electorală”, a adăugat Codreanu.

agora.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...