(foto) Un milion de kilometri parcurşi cu o Lada Priora în trei ani. Ce s-a stricat în tot acest timp

În Federaţia Rusă a fost identificată o Lada de model Priora (2007-2018), produsă în 2012 în caroserie break, care are deja un parcurs de peste un milion de km. Primul milion l-a înregistrat în trei ani de exploatare activă, timp în care i-a fost instalat un sistem de alimentare cu gaz şi a avut de suferit două reparaţii capitale la motor.

Potrivit proprietarului, zilnic acesta a făcut naveta dintre oraşele Iasnîi-Orenburg-Iasnîi, ceea ce constituie o distanţă totală de 1.000 de km! După ce odometrul a înregistrat primii 80.000 de km, bărbatul a decis să-şi pună pe maşină un sistem de alimentare cu gaz pentru avea şi o alternativă mai ieftină. Iar când parcursul a ajuns la un milion de km, cifrele de pe odometru pur şi simplu s-au mutat la zero.

Dintr-o recenzie publicată de portalul Lada.online, mai aflăm din spusele şoferului că în tot timpul exploatării automobilului, folosind gaz în loc de benzină, nu au fost înregistrate probleme majore. O inspecţie tehnică periodică a instalaţiei de gaz o făcea la fiecare 50.000 de km.

Vezi şi: (video) Niciodată reparată şi cu peste un milion de km parcurşi! Este Skoda unui taximetrist

Ce spune despre motor? Pe parcursul a un milion de km rulaţi, propulsorul a suferit două reparaţii capitale. Prima la 550.000 de km, iar a doua la un milion. În ambele cazuri s-a înlocuit grupurile piston (pistoane, bolţi, segmenţi, biele, cilindri, etc) cu unele preluate de la VAZ 2110. Cutia de viteze a rămas cea stoc din uzină şi la fel nu a prezentat vreodată probleme.

Ce spune despre caroserie? Niciodată nu a avut de suferit un accident rutier, motiv pentru care caroseria îi este integră. Pragurile au fost uşor lovite, dar în rest starea caroseriei este satisfăcătoare. Radiatorul motorului nu a fost schimbat niciodată, însă de la început de exploatare în grila de radiator, inclusiv cea din bara de protecţie, a fost instalată o plasă.

Vezi şi: (video) Au desfăcut motorul unei Skoda Octavia din 1998 cu parcurs de 700000 de km şi iată ce au găsit

Ce a schimbat/reparat?

  • A schimbat o singură dată pedala electronică pentru acceleraţie;
  • Anvelopele la fiecare 40.000 de km;
  • Demarorul de două ori;
  • A curăţit bujiile de cinci ori;
  • Uleiul de motor cu toate filtrele le schimba la fiecare 12-14 mii de km (aproximativ de două ori pe lună);
  • Uleiul pentru cutia de viteze îl schimba o dată la 100.000 de km;
  • Discurile de frână le schimba o dată la 30-80 de mii de km;
  • Amortizoarele originale au rezistat pentru primii 140.000 de km (se întâmpla ca unele analogice să se strice chiar şi la 5.000 de km parcurşi);
  • Lichidul de frână l-a schimbat o dată la 250.000 de km parcurşi.

În concluzie, rusul spune că este o maşină de serviciu destul de bună, însă pentru uz personal recomandă totuşi un automobil din străinătate. Investiția în instalarea/întreţinerea sistemului de alimentare cu gaz a fost recuperată în timp. Cât a cheltuit pentru toate piesele de schimb şi consumabilele nu se menţionează.

Vezi şi: (foto) Încă mai „trăieşte”. Istoria unui Mercedes W124 care a parcurs peste 3.4 milioane de km

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/