/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sondaj! Cum apreciază cetățenii actuala guvernare și ce așteptări au de la politicieni

missing
26 septembrie 2019, ora 17:17

Doar 29% dintre respondenții unui sondaj, realizat în această lună, consideră că lucrurile merg într-o direcție bună în R. Moldova. Cifra este în creștere cu patru la sută față de sondajele anterioare, dar este totuși pesimistă. Peste 60 la sută dintre cei chestionați sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție greșită.

Cetățenii sunt nemulțumiți în continuare de guvernare. O treime dintre respondenții sondajului au acordat note între 1 și 4 actualului Guvern, 23% au acordat note de 7 și 8 și numai opt la sută dintre cetățeni au dat note foarte mari de 9 și 10 guvernanților.

În topul problemelor enumerate de cetățeni sunt exclusiv cele din domeniul social: salarii, pensii, locuri de muncă, migrația, corupția. Este pentru prima oară când calitatea drumurilor nu a intrat în topul problemelor indicate de cetățeni, fiind abia pe locul zece.

Întrebați care ar fi cele mai mari greșeli comise de Guvernul Maiei Sandu, oamenii au indicat: creșterea prețurilor și tarifelor, închiderea școlilor, anularea proiectelor fostei guvernări, dar și faptul că a permis hoților să fugă din țară.

La capitolul realizări, respondenții sondajului au indicat: eliberarea din funcții a oligarhilor, lupta cu corupția, inițierea unor reforme, dar și deblocarea finanțărilor din străinătate.

 

Sondajul a fost realizat de compania IMAS în perioada 7-22 septembrie, pe un eșantion de 1500 de respondenți din 121 de localități. Marja de eroare este de 2,5 la sută.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram