/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Partidele politice ar fi ascuns din rapoartele financiare peste un milion de lei, cheltuit în campanie

missing
26 septembrie 2019, ora 22:31

Campania electorală continuă, nu însă și fără încălcări din partea celor care vor să ajungă primari și consilieri. Organizația Promo-LEX, care monitorizează derularea acestor alegeri, a înregistrat noi cazuri în care concurenții au oferit cadouri electorale, au folosit resursele statului pentru a se promova și s-au lăudat cu lucrări realizate din bani publici.

Cei care vor să ajungă primari și consilieri continuă se se promoveze folosind resursele administrative.

PAVEL POSTICA, DIRECTOR DE PROGRAM „PROMO-LEX”: „În special este vorba de utilizarea alegătorilor din instituții publice, de spațiile pe care le dețin și în timpul orelor de serviciu”.

Aici se remarcă Partidul Socialiștilor, cu patru cazuri, și Partidul Popular Românesc – un caz. Socialiștii sunt în top și la asumarea meritelor pentru diferite proiecte realizate în oraș din banii publici. Observatorii Promo-LEX au atribuit PSRM-ului șapte astfel de cazuri, iar liberalilor – unul. Candidatul PSRM mai beneficiază și în continuare de promovare din partea liderului informal al acestora, Igor Dodon, susțin experții Promo- Lex.

PAVEL POSTICA, DIRECTOR DE PROGRAM „PROMO-LEX”: „Președintele țării, Igor Dodon, care ar trebui să fie neutru față de toți concurenții electorali, totuși dă prioritate partidului Socialiștilor și a promovat un candidat în alegeri”.

Purtătoarea de cuvânt a socialiștilor ne-a spus că nu a citit, deocamadată, acest raport nu poate veni cu o reacție. În același timp, doar opt din 25 de partide care participă în cursa electorală au prezentat rapoartele financiare cu cheltuielile de campanie de până acum. Iar Promolex estimează că, în total, peste un milion de lei nu ar fi fost declarați, deși concurenții i-au folosit pentru a se promova prin evenimente și publicitate. Raportul Promo-LEX a fost realizat pentru perioada 4-24 septembrie și este al treilea la număr.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram