(video/update) Ședința Curții de Apel a fost amânată. Marina Tauber se întoarce în arest la domiciliu

(update 16:05) Marina Tauber a declarat în fața susținătorilor săi că ședința de judecată de la Curtea de Apel în cazul său și a colegei sale de partid Reghina Apostolova, se amână până mâine.

(update 16:05) Marina Tauber a anunțat că ședința de judecată de la Curtea de Apel a fost amânată. „Hotărârea instanței de judecată o să fie pronunțată mâine, la ora 15:30.”

(update 15:10) Marina Tauber a făcut declarații pentru presă după ce a ieșit din sala de judecată. Aceasta a ținut să precizeze că nu-și recunoaște vina și că lista beneficiarilor furtului bancar în care figurează numele său „nu este o listă oficială.” De asemenea, deputata a spus presei că are interdicție de a vorbi cu Reghina Apostolova, Ilan Șor și alte persoane.

Întrebată fiind de ce nu vine Ilan Șor să le susțină personal (pe ea și pe Reghina Apostolova), aceasta a spus că „domnul președinte Ilan Șor ne susține așa cum este posibil. La moment, eu personal (...) am insistat ca domnul președinte să evite aparițiile publicie, pentru că în afară de riscurile pentru securitatea lui și activitatea lui, sunt și riscurile pentru viața lui, pentru că am văzut cu toții ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat cu noi. Cât de repede ei ne-au pus în izolator”.

Marina Tauber a declarat că motivul de bază a procurorului de a solicita schimbarea măsurii preventive de privare de libertate, a fost faptul că „vreau să mă eschivez de la responsabilitate”. Totodată, Tauber a afirmat că are încredere în justiția moldovenească și că speră la un rezultat pozitiv al acetui dosar.

(update 13:10) Marina Tauber a apărut în fața susținătorilor săi, cărora le-a mulțumit pentru susținere. Deputata a declarat că nu știe ce urmează și că trebuie să se aștepte la orice scenariu. Aceasta a mai adăugat că „din păcate, procuratura a demonstrat că este influențată de Dodon și Greaceanîi. Ei nu au vrut să demonstreze neutralitate și corectitudine în cazul meu și a Reginei Apostolova”.

„Astăzi îmi este rușine în fața lumii întregi, că două doamne, eu și Reghina Apostolova suntem deținuți politici”, a declarat deputata.

Marina Tauber și-a asigurat susținătorii că „lupta continuă”. Mai mult, ea făcut un apel către toate ambasadele din Republica Moldova și către toți partenerii externi să atragă atenția la încălcarea drepturilor celor două deputate și la presiunea cu care sunt tratate partidele de opoziție.

„Pașaportul diplomatic ei l-au luat. Așa că eu astăzi, în cadrul ședinței de judecată, vreau să dau pașaportul eu ca dovadă că nu am de gând să plec nicăieri, că nu am teamă de nimic”, a declarat Tauber înainte să intre, însoțită de avocat, în incinta Curții de Apel, unde își va aștepta sentința.

(update 13:05) În timp ce judecătorii decid soarta Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, în fața Curții de Apel are loc un protest în susținerea deputatelor partidului „ȘOR”.

(13:00) Magistrații Curții de Apel Chișinău examinează în acest moment recursul procurorilor privind măsurile privative de libertate aplicate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în privința deputatelor Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolva.

Procurorii anticorupție au depus un demers la Curtea de Apel Chișinău, care prevede arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile pentru Marina Tauber și arest la domiciliu pentru Reghina Apostolva. Cele două sunt vizate în dosarul privind frauda bancară din Republica Moldova.

UNIMEDIA amintește că în cadrul ședinței Parlamentului de luni, 16 septembrie, deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară. Cele două deputate au fost reținute de ofițerii CNA în aceeași zi. Ulerior, Tauber a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar Apostolova - plasată sub control judiciar.

Apostolova a fost internată la un spital din capitală la scurt timp după ce a fost reținută. Din acest motiv, deputata nu a fost prezentă în sala ședinței de judecată la 19 septembrie, când magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis aplicarea măsurii de control judiciar.


Pub