Globurile de aur 2020: Câștigătorul a două premii Oscar va primi premiul pentru întreaga sa carieră

De două ori câștigător al premiului Oscar, Tom Hanks, a fost desemnat beneficiar al premiului Cecil B. DeMille din acest an de la Asociația Presei Externe de la Hollywood. Premiul onorific va fi prezentat la cea de-a 77-a ediție anuală a Globurilor de Aur din 5 ianuarie la Beverly Hilton, transmite Deadline.

Foto: https://deadline.com

Hanks este deja câștigătorul a patru Globuri pentru Big, Philadelphia, Forrest Gump și Castaway, împreună cu alte cinci nominalizări. El se alătură listei lungi de nume de-a lungul anilor care au fost onorați pentru impactul lor asupra industriei.

De asemenea, starul hollywoodian, de două ori premiat cu Oscar, ar putea fi nominalizat şi în acest an în categoria de interpretare datorită rolului Mister Rogers din filmul „A Beautiful Day in the Neighborhood", scrie Agerpres.

„Timp de peste trei decenii, Tom Hanks a captivat spectatorii cu personajele sale bogate şi jucăuşe, pe care am ajuns să le iubim şi să le admirăm cu toţii. Este atât de convingător pe marele ecran, dar şi în spatele camerei de filmat, în calitate de scenarist, producător şi regizor, a declarat Lorenzo Soria, preşedintele HFPA, scrie aceeași sursă.

Premiul Cecil B DeMille recompensează în fiecare an diverse personalităţi care au avut un impact durabil asupra industriei filmului. Printre laureaţii precedenţi ai acestui trofeu se află staruri de prim rang de la Hollywood, precum Jeff Bridges, Oprah Winfrey şi Meryl Streep.

Cea de-a 77-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 5 ianuarie.


Pub