PCRM, gata să creeze coaliții cu alte partide după desfășurarea alegerilor locale generale

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, susține că este gata să creeze coaliții cu alți participanți din cadrul alegerilor locale generale, însă după desfășurarea scrutinului, în funcție de rezultatele obținute. Fostul președinte al țării menționează că „nu este exclus nici de data aceasta” să se alieze cu alte partide.

Foto: UNIMEDIA

„Să vedem rezultatele, câte mandate o să avem noi, câte mandate o să aibă alții. Vom decide după rezultatele alegerilor. În teritoriu, în organele publice locale, noi nu am exclus niciodată posibilitatea de a forma coaliții, de a lucra cu cineva împreună. Nu trebuie ca politica din Chișinău, neînțeleasă de nimeni, care se promovează în ultimii ani, să paralizeze și activitatea organelor în teritoriu. Măcar acolo noi pe cetăţeni nu trebuie să-i îmbolnăvim de virusul acesta al corupției, al mafiei, pe care-l avem aici, în organele centrale. De aceea, noi de fiecare dată, după alegeri, am format coaliții ori blocuri, cu alți participanți ai acestor scrutine. Nu este exclus nici de data aceasta că o să procedăm într-așa fel”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

Întrebat despre câte șanse are candidații PCRM să câștige Primării din localitățile din țară, Voronin spune că „nu putem face o evaluare concretă”.

„Nu vă pot spune la moment. O evaluare efectuează Comitetele raionale de partid. Noi nu avem posibilitate să cunoaștem acest lucru, pentru că nu sunt înaintați candidații de la alte partide. De aceea, nu putem face o evaluare concretă unde candidații noștri o să obțină rezultate mai bune, unde o să avem primari”, a mai mențonat Vladimir Voronin.

Întreg interviul cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, îl puteți citi AICI.


Pub