Vladimir Voronin, despre ridicarea imunității mai multor parlamentari: „Eu sunt pentru a face ordine, dar numai conform Legii!”

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a comentat ultimele acțiuni ale organelor de urmărie penală în dosarul furtului miliardului. Astfel, fostul președinte al țării susține că ridicarea imunității mai multor parlamentari trebuie „conform legii”. Totodată, politicianul se arată nemulțumit de actuala guvernare că nu a anulat legea prin care toți cetățenii țării pe parcursul a 20 ani trebuie să ramburseze miliardul furat.

Foto: UNIMEDIA

„Eu sunt pentru a face ordine, dar numai conform Legii! Însă, până la urmă, să-i găsim nu doar pe acei care au furat, dar să găsim și banii. De ce până acum nu au anulat legea prin care toți cetățenii țării pe parcursul a 20 ani, treptat, din veniturile noastre, trebuie să ramburseze acest miliard furat? Doar făceau campanie electorală pe acest subiect şi s-a promis? Doi: cine totuși se face vinovat de furtul miliardului? De ce s-a ajuns la faptul că doar acestea două doamne din fracțiunea Partidului Șor au fost reținute? De ce nu a fost pusă întrebarea referitor la Președintele Parlamentului, şi alţii din fracțiunea PDM? Apar multe întrebări. Se fac aceste arestări, investigații, selectiv. De ce nu este publicat până astăzi textul raportului Krol II – complet? De ce pentru acei care au luat decizia de a acorda banii din rezerva BNM nu sunt luate măsuri?”, a subliniat Vladimir Voronin în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

Întreg interviul cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, îl puteți citi AICI.


Pub