Guvernul a avizat Legea deoffshorizării, care să aducă transparenţă în procesul de gestionare a proprietății publice și de privatizare

Guvernul a avizat Legea deoffshorizării. Proiectul aduce transparenţă în procesul de gestionare a proprietății publice, de privatizare, dar și procesul economic care există între stat și agenții economici.

Foto: UNIMEDIA

„Inițiativa va duce la lichidarea multor scheme existente și nu va permite ca cineva să beneficieze de mecanisme obscure care ar duce la delapidarea averii statului”, argumentează legiuitorii.

„Regimul precedent a încercat să transforme Republica Moldova într-un offshore, ne-a implicat pe noi ca stat și cetățeni într-o sumedenie de tranzacții și contracte cu firme offshore care au condus la pagube enorme pentru stat. Acum, noi stăm și ne întrebăm cine sunt offshore-urile astea care au furat bani din Banca de Economii, sau care au preluat Aeroportul. Toți cei care vor să facă tranzacții cu statul, toți cei care vor să câștige contracte de vânzare de servicii, sau de vânzare de bunuri să fie buni, să-și afișeze toate informațiile, să-i știm cine sunt, cine este beneficiarul final al acestor companii și să punem punct tuturor schemelor care s-au întâmplat în toți acești ani”, a mai precizat Maia Sandu.


Pub