Eugen Tomac în Parlamentul European: „R. Moldova are însă o problema uriașă - propaganda rusă”

Europarlamentarul Eugen Tomac a participat la o dezbatere organizată de reprezentanții societății civile din Republica Moldova cu sprijinul președintelui Traian Băsescu, desfășurată în Parlamentul European, în cadrul căreia au fost creionate realizările, dar și impedimentele pe care le are Republica Moldova în evoluția parcursului european.

Foto: Parlamentul European

Astfel, europarlamentarul a punctat elementele esențiale din cadrul dezbaterii într-o postare efectuată pe pagina sa de facebook, unde a menționat că „în ultimii zece ani, R. Moldova a făcut progrese imense pe linia ieșirii de sub influența Federației Ruse și faptul că „cu Guverne fragile și pline de interese locale mărunte, a reușit să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.”

În opinia europarlamentarului, problema enormă cu care se confruntă Republica Moldova la ora actuală este mass-media controlată de Rusia: „R. Moldova are însă o problema uriașă: propaganda rusă, instrument prin care Federația Rusă își exercită cel mai agresiv influența. Piața media din R. Moldova este controlată de presa în limba rusă și acest lucru nu poate fi contracarat decât prin mecanisme susținute financiar de Uniunea Europeană.”

Eugen Tomac / Sursa:Eugen Tomac/facebook

Eugen Tomac spune, de asemenea că, „un alt motiv pentru care UE trebuie să se implice în R. Moldova și are tot dreptul s-o facă este că aproape 30% din populația R. Moldova deține cetățenie romană.”


Pub