Maia Sandu: Nimeni nu va mai avea șansa să devină un al doilea Vlad Plahotniuc

Premiera Maia Sandu susține că nimeni nu va mai avea șansa să devină un al doilea Vlad Plahotniuc, nici chiar Igor Dodon, deși în societate există astfel de temeri. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

Foto: UNIMEDIA

Maia Sandu a dat de înțeles că actuala coaliție ACUM-PSRM nu va face din Igor Dodon un nou Plahotniuc. „Luptăm pentru reforma Justiției, în momentul în care ea va deveni independentă, nimeni nu va mai avea șansa să devină ceea ce a fost Plahotniuc. De asta vom merge până la capăt, asta e cheia pentru rezolvarea tuturor problemelor, asta e paza noastră ca în viitor să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în trecut”, a punctat prim-ministra.

„Am discutat destul de mult cu Igor Dodon despre reforma la Procuratură, la CSJ, pentru că de aici vin toate neplăcerile. În acordul pe care l-am semnat se regăsesc angajamente pe reforme politice, respectiv, așteptăm să fie susținute și de PSRM și de Președinție”, a mai adăugat Maia Sandu.

Totodată, aceasta a menționat că dacă socialiștii nu se vor ține de cuvânt și nu își vor respecta angajamentul pentru reforma justiției, coaliția majoritară nu va putea merge mai departe.


Pub