Image-Description
Șor, fără partid, și Plahotniuc, fără „Ordinul Republicii”. Demers al depuatelor ACUM (DOC)
Politic 25 septembrie 2019, 14:05 | 9295

Deputatele Blocului ACUM Maria Ciobanu și Stela Macari cer radierea din registrul partidelor politice a Partidului Șor, dar retragerea „Ordinului Republicii” oferit fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc.

Într-un demers adresat ministrului Justiției, Olesea Stamate, depuatatele își motivează solicitarea prin faptul că „aproape toți deputații figurează în raportul Kroll, iar liderul partidului este unul din beneficiarii principali ai furtului miliardelor”.

demers Partidul Șor

În al doilea demers, formulat pe numele președintelui Igor Dodon, Maria Ciobanu și Stela Macari menționează că Plahotniuc este „părintele-fondator al statului capturat Republica Moldova și tot el este omul politic care a uzurpat puterea de stat”.

demers Plahotniuc

Menționăm că Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii” în iulie 2014, de preşedintele Nicolae Timofti. Distincţia i-a fost oferită acestuia „pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

În martie 2018, Igor Dodon declara că nu îi va retrage „Ordinul Republicii” lui Vladimir Plahotniuc deoarece nu există o procedură clară în acest.

Opinia ta contează. Comentează!