Dosar preluat, Borman arestat
Social 25 septembrie 2019, 19:46 | 1534

Dosarul în care este vizat Oleg Pruteanu, poreclit „Borman”, a fost transferat de la Moscova la Chișinău. Lider al unei comunități criminale transnaționale care se ocupa de trafic de droguri în cantități deosebit de mari, Pruteanu a fost arestat pentru 25 de zile. În anchetă figurează și fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și fostul deputat PD Constantin Țuțu, anunțau autoritățile ruse în luna iunie a acestui an.

Hașișul din Africa de Nord era adus în CSI, tranzitând statele Uniunii Europene, fiind comercializat ilegal, inclusiv în Rusia.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a preluat de la autoritățile ruse urmărirea penală, iar acum cinci zile l-a reținut pe liderul organizației criminale transnaționale Oleg Pruteanu.

Pe 23 septembrie, Oleg Pruteanu, poreclit ”Borman”, a fost arestat pentru 25 de zile. El este învinuit de comercializarea drogurilor și contrabandă cu stupefiante. În luna iunie curent, autoritățile din Federația Rusă au anunțat că îi cercetează penal și pe fostul lider al PD Vladimir Plahotniuc și pe fostul deputat al PD Constantin Tuțu. Cei doi erau acuzați în 28 de cazuri de contrabandă și comercializare a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari. 

Opinia ta contează. Comentează!