Alt sondaj, alte rezultate
Politic 25 septembrie 2019, 19:50 | 1394

Un alt sondaj - alte rezultate. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului, cele mai multe voturi ar merge către Andrei Năstase, iar Ion Ceban ar fi pe locul doi. Cel puțin asta arată datele unui studiu sociologic realizat de compania CBS-AXA, la comanda comunității WatchDog. Autorii sondajului au și un profil al potențialilor alegători.

Sondajul arată că 24 la sută dintre intervievați sunt indeciși, 11,5 la sută nu au vrut să spună pentru cine vor vota, iar 9 la sută dintre cei chestionați nu au de gând să meargă la urne. Cât despre profilul potențialilor alegători ale candidaților Andrei Năstase și Ion Ceban...

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 septembrie, pe un eșantion de 502 cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 4,4 la sută. De notat că numele candidatului Octavian Țâcu a fost inclus în chestionar în ultimele zile de colectare a datelor deoarece el și-a anunțat participarea la alegeri abia pe 18 septembrie. Studiul a fost finanțat de National Endowment for Democracy în cadrul programului ”Încurajarea dezbaterilor publice pe probleme cheie de politici publice”. Astăzi a mai fost prezentat un sondaj de opinie. Compania care l-a realizat nu a indicat însă sursele de finanțare ale studiului nici în conferința de prezentare, nici în comunicatul de presă, nici în înștiințarea depusă la Comisia Electorală Centrală. Amintim că potrivit sondajului prezentat luni de Asociația Sociologilor și Demografilor, Ion Ceban l-ar devansa pe Andrei Năstase cu 5 la sută. 

Opinia ta contează. Comentează!