Obiective de atins pentru Moldova
Social 25 septembrie 2019, 20:32 | 1069

Îmbunătățirea sistemului de aplicare a hotărârilor judecătorești și racordarea actului de justiție la standardele europene, în special în privința combaterii discriminării. Sunt obiectivele principale pe care Republica Moldova trebuie să le atingă în a doua etapă a Parteneriatului pentru Buna Guvernare. Astăzi a avut loc prima reuniune a Comitetului Director al programului respectiv, care se va desfășura până în anul 2021.

Parteneriatul pentru Buna Guvernare este un program de cooperare între Uniunea Europeană şi Consiliul Europei pentru şase țări membre ale Parteneriatului Estic, printre care şi Republica Moldova. Prima fază a programului a început în anul 2015 și s-a încheiat în 2018.

Astfel, în prima etapă, s-a reușit ...

Anul acesta a fost lansată a doua etapă a programului, în care Republica Moldova beneficiază de două proiecte. Bugetul lor este de peste un milion de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

Cetăţenii Republicii Moldova trebuie să simtă că trăiesc într-o societate în care sunt egali în fața legii şi în care corupția nu este tolerată, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko.

De asemenea, Republica Moldova va fi parte la alte patru proiecte regionale, ale căror obiective sunt orientate spre combaterea infracțiunilor economice, consolidarea profesiei de avocat, combaterea discriminării și facilitarea accesului femeilor la justiție. Bugetul proiectelor este de 2,4 milioane de euro, iar prin intermediul lor țările Parteneriatului Estic...

Cea de-a doua etapă a programului se axează în special pe consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție, dar şi pe susținerea implementării reformelor judiciare cheie. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie