(foto) Subaru pensionează legendarul motor EJ20 printr-o ultimă ediţie specială a modelului WRX STI

Subaru va fi activ în acest an la a 46-a ediţie a Salonului Auto de la Tokyo care se va desfăşura mai târziu în octombrie. Poate cel mai important exponat pe care îl va avea la stand va fi sedanul Subaru WRX STI EJ20 Final Edition – ultima ediţie specială şi limitată cu legendarul motor boxer EJ20, care după această ultimă suflare va fi pensionat după 30 de ani de existenţă.

Acest motor boxer de 2.0 litri şi cu patru cilindri a debutat în anul 1989 pe prima generaţie Subaru Legacy, iar mai târziu pe baza acestuia au apărut mai multe variaţii. În timp, familia EJ a fost completată şi cu propulsoare cu volume cuprinse între 1.5 şi 2.5 litri, iar versiuni turbo au fost instalate nu doar pe automobile de serie stradale, ci şi pe cele de curse pregătite pentru raliuri şi curse pe circuite.

Deşi pe linia de asamblare a fost introdusă de ceva timp noua familie de agregate FA/FB, singurul model cu motor EJ20 rămâne sedanul sport Subaru WRX STI (cu 308 CP), fiind unul exclusiv în specificaţie pentru piața japoneză. Pentru SUA, Europa și Rusia, dar şi regiunile din preajma acestora, modelul este livrat cu motor EJ25 de 2.5 litri, deşi nici acesta nu va fi folosit prea mult timp.

Modelele Subaru WRX STI EJ20 Final Edition (doar cu volan pe dreapta) se vor deosebi de altele inclusiv printr-o placă comemorativă pe motor, jante aurii BBS, etriere de frână de culoare argintie, inserţii decorative de culoare roşie pe grila radiatorului şi bara de protecţie posterioară. Opţional vor putea fi comandate o pereche de scaune frontale profilate Recaro.

În total ediţia va fi limitată la doar 555 de maşini pentru piaţa japoneză, iar cărţile de comandă vor fi deschise imediat după Salonul Auto de la Tokyo. Se preconizează că toate mașinile vor fi comandate înainte de sfârșitul anului curent, iar ultimele exemplare vor părăsi linia de asamblare în martie 2020.

Vezi şi: (video) A fost lansat Subaru WRX STi Diamond Edition cu 353 CP, dar se va găsi într-o singură ţară

Un alt exponat al Subaru va fi noua generaţie, a doua, a modelului Levorg, însă în calitate de prototip pre-serie. Originalul Levorg a debutat în 2014.

Profitând pe deplin de tehnologiile sale cele mai recente, Subaru prevede “un viitor în care toată lumea se poate bucura de conducere pe deplin, în baza proprii voințe” cu acest nou prototip Levorg, într-o epocă în care tehnologia de conducere autonomă se răspândește pe scară largă.

De asemenea, o altă noutate va fi un set de actualizări de care va beneficia deocamdată modelul local Impreza. La trei ani de la debutul său, Subaru spune că a cincea generație a primit o actualizare majoră, inclusiv o bară de protecţie frontală reproiectată, precum și o performanță de conducere îmbunătățită datorită unei suspensii resetate.

Standard pe orice model din familie va fi sistemul EyeSight Touring Assist, astfel încât siguranța generală a fost, de asemenea, îmbunătățită.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/