/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Șor a reapărut! Deputatul a povestit despre creditul de 40 de milioane de lei pe care l-ar fi luat soții Greceanîi de la BEM

missing
25 septembrie 2019, ora 20:45

Condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare și dat în căutare internațională, Ilan Șor a reapărut într-un nou live pe Facebook. Cu o tribună în față și simbolul partidului în spate, deputatul a oferit detalii despre creditul de 40 de milioane de lei pe care l-ar fi luat soții Greceanîi de la Banca de Economii. Ilan Șor a explicat schema care ar fi fost folosită de cei doi, utilizând schema fraudei bancare, desenată pe o foaie.  

ILAN ȘOR, PREȘEDINTELE PP ȘOR: „În miliardul furat intră și creditul de 40 de milioane de lei, oferit în 2008 companiei Alsvit-Vin, proprietarul căreia este Alexei Greceanîi, soțul mult-stimatului spicher, Zinaida Greceanîi”.

Potrivit lui Șor, Zinaida Greceanîi ocupa funcția de prim-ministru când a fost acordat creditul. El a prezentat și o serie de documente, care ar demonstra că soțul ei a fost proprietarul firmei care a solicitat banii, iar ulterior, i-ar fi transferat în offshore. Ilan Șor s-a arătat indignat de faptul că până acum oamenii legii nu investighează faptul.

ILAN ȘOR, PREȘEDINTELE PP ȘOR: „De ce, în loc să retragă imunitatea femeilor nevinovate și să le închidă, nu anchetează hoții reali ai banilor din bancă?”.

Acesta a mai anunțat că mâine deputații fracțiunii Partidului Șor vor depunde două demersuri. Unul la Procuratură și altul la Comisia Parlamentară de Anchetă pentru investigarea fraudei bancare, pentru a primi explicații de ce până acum soții Greceanîi nu au fost interogați.

Președintele Comisiei, Alexandru Slusari, nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu, dar a declarat recent că numele lor nu se regăsește în lista beneficiarilor furtului.

Nici președinta Parlamentului nu a fost de găsit pentru o reacție.

Totuși, acest episod a fost descris într-o investigație publicată pe Ziarul de Gardă, unde se spune că cele 40 de milioane de lei au fost luate de compania privată Alsvit-print, în 2011. Oficial, Alsvit-print era fondată de o companie off-shore, dar acte oficiale demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanîi, se mai spune în articol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram