image
Sursa foto: Renato Usatâi//Facebook

Izvorul din satul Rediul Mare, raionul Dondușeni, de la care își ia începutul râul Răut a fost amenajat // FOTO

Izvorul din satul Rediul Mare, raionul Dondușeni, de la care își ia începutul râul Răut a fost amenajat. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a fostulul primar de Bălți, Renato Usatâi, care a fost prezent la inaugurare.

„Am vizitat satul Rediul Mare, la sfârșitul lunii august și am promis să amenajez izvorul de la care își ia începutul râul Răut. Am promis și am făcut! Sunt foarte bucuros că ne-a reușit ceea ce ne-am propus”, a declarat Renato Usatâi.

Renato Usatâi//FacebookRenato Usatâi//Facebook

Renato Usatâi a împărtășit internauților și despre amintirile sale din copilărie: „În acest sat, locuiește bunica mea. De Rediul Mare mă leagă cele mai frumoase amintiri. Aici mi-am petrecut cele mai fericite zile pe când eram copil. Aici am crescut, am mers la pescuit și la cules mere. În acest sat am păscut vitele și împreună cu alți copii din sat, beam apă din acest izvor. Moldovenii au o tradiție frumoasă – se adună la clacă atunci când ridică o casă. Le sunt foarte recunoscător oamenilor, care s-au implicat și m-au ajutat să amenajez acest izvor și să sap în preajmă și o fântână”.

Renato Usatâi//FacebookRenato Usatâi//Facebook

Inaugurarea izvorului de la care își ia începutul râul Răut și a fântânii din apropiere a avut loc chiar de Hramul Satului.

Renato Usatâi//FacebookRenato Usatâi//Facebook

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: